Home

3e Abel Tasman Jeugd Judo Toernooi

2 oktober 2007.  Afgelopen zaterdag 39 september heeft Leon van Wijngaarden meegedaan aan het 3e Abel Tasman Jeugd Judo Toernooi in Doezum, Friesland.

Voor Leon was dit het eerste toernooi van het seizoen en een goede graadmeter om te zien waar hij op dit moment staat. In de eerste partij kwam Leon direct tegen de latere toernooiwinnaar te staan.

Anders dan de meeste andere judoka’s in zijn poule wist Leon de gehele partij uit te judoën. Uiteindelijk verloor Leon met een wazari. In de tweede partij liet Leon zich overnemen door zijn tegenstander en verloor deze wedstrijd met vol punt, ippon.

Enigszins getergd, na 2 nederlagen, begon Leon voortvarend aan zijn derde partij. Deze wist hij met een mooie overname winnend af te sluiten, ippon.

De vierde partij was een partij om snel te vergeten. Tegen een tegenstander die niet wilde judoën belande Leon ongelukkig in een verwurging. Verlies met ippon.

De vijfde en laatste partij zette Leon met een mooie meeroltechniek om in een winstpartij, ippon. Leon behaalde een 4de plaats. Hij heeft een goed toernooi gedraaid waarin hij veel geleerd heeft.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat