Home

Judoka’s BAS Budo in subtop op DK-12

Judoka’s BAS Budo in subtop op DK-12 20 maart 2017.  Afgelopen zaterdag mochten twee judoka's van BAS Budo, Sander Commandeur en Yorben de Waal, meedoen aan de district kampioenschappen -12 in Markelo.

Het was vroeg dag, om 06.30 in de auto om op tijd bij de weegmoment in Markelo te zijn. Om 07.45 stonden ze al op de weegschaal. Zowel Yorben als Sander belandden in de gewichtsklasse -34. Het leek erop dat Yorben omgepouled zou worden naar -38 maar dat werd na inmenging van de coach teruggedraaid. De coaching was deze dag in handen van Harry Martens en c.s. van Shoganai.

Eerste wedstrijden
De groep waar Yorben en Sander in moesten strijden bestond uit maar liefst 46 judoka's. Yorben won gelijk zijn eerste wedstijd met overmacht. Sander was kort daarna aan de beurt. Ook Sander won zijn eerste wedstrijd en daarna ook zijn tweede wedstrijd. Zo plaatste Sander zich direct voor de kwartfinales. Yorben had iets minder geluk in zijn tweede wedstrijd en verloor deze, waardoor hij niet deel kon nemen aan de kwartfinales.

Straf
Voor Yorben was het echter nog niet afgelopen. In de verlieserspoule won Yorben zijn eerste wedstrijd, met als gevolg dat een top tien notering er nog in zat. De volgende wedstrijd van Yorben werd beslist op basis van een shido (straf) door de scheidsrechter in het nadeel van Yorben.

Sander zijn kwartfinalewedstrijd werd beslist door de scheidsrechter, helaas in het nadeel van Sander waardoor hij niet op het podium zou eindigen. Voor de plaatsen 5 t/m 8 moest de scheidsrechter weer de beslissing maken, maar nu in het voordeel van Sander. Hierdoor zat het er voor Sander nog steeds niet op. Hij moest nog een wedstijd, deze laatste partij verloor hij uiteindelijk in de houdgreep. Na een wedstrijd van 3,5 uur was het dan eindelijk klaar. Van de 46 judoka's in hun gewichtsklasse was Yorben 11e geworden en Sander 7e."Zowel Yorben als Sander hebben weer mooi judo laten zien waar we in Biddinghuizen trots op kunnen zijn", vertelt een bestuurslid van BAS Budo. "Gefeliciteerd jongens, met deze prestatie!"

BAS Budo / Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat