Home

Winnubst en De Waal in de medailles

Winnubst en De Waal in de medailles 29 november 2016.  Zondag 27 november gingen twee judoka's van BAS Budo op weg naar Almere om deel te nemen aan het toernooi van Topjudo Almere. De locatie was imposant, de sporthal van Topsport Almere.

De eerste judoka die aan de bak mocht was Yorben de Waal. Hij was nogal onder de indruk van de sporthal en kreeg spontaan de kriebels. Hij wist zich echter op tijd te herpakken en begon dan ook goed aan zijn toernooi. De eerste partij won hij met een ippon, nadat hij zijn tegenstander lang genoeg in de houdgreep had gehouden. De tweede partij won Yorben na twee keer een wazari. De eerste score kwam uit een mooie overname met een goed uitgevoerde sutemi. De tegenstander in de laatste wedstrijd had ook nog al zijn wedstrijden gewonnen en dat was te zien. In een lang gelijkopgaand gevecht wist Yorben aan het eind het verschil te maken in de vorm van een yuko. Door deze zwaar bevochten overwinning kreeg Yorben de gouden medaille omgehangen.

Toegesproken
Vervolgens mocht Goewan Winnubst de tatami betreden. Hij begon sterk aan zijn eerste partij tot dat hij door de scheidsrechter werd toegesproken. Hierdoor ging hij te voorzichtig judoën en verloor hij de eerste partij. In de tweede partij wist hij zich goed te herpakken en judode hij weer als vanouds, een mooie overwinning was zijn deel. De laatste partij ging lang gelijk op totdat Goewan een wazari tegen kreeg. Op dat moment was het geloof in een goede afloop weg. Ondanks dit verlies mocht Goewan toch trots huiswaarts keren met een bronzen medaille om zijn nek.

"BAS Budo is trots op deze twee judoka's die de naam van de vereniging op een goede manier hebben verdedigd", laat een bestuurslid weten. Volgende week gaan beide judoka's samen met Sander Commandeur naar Markelo. "Om voor Biddinghuizen een nieuw stukje judogeschiedenis te schrijven".


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat