Home

OFK Judo Toernooi in Lelystad.

18 april 2015.  Zaterdag morgen 18 april was het dan zover 5 judoka’s van BAS Judo doen mee aan de openbare Flevolandse kampioensschappen.

Ik begeleid deze morgen 3 judoka’s. Voor hun begint de dag vroeg. Zei worden tussen 8:00 en 8:30 uur verwacht om gewogen te worden. Yorben de Waal, Sander Commandeur en Goewan Winnubst zijn alle drie mooi op tijd en kunnen naar het wegen zich klaar maken om de sportzaal in te gaan. Waar in totaal 8 wedstrijd matten zijn opgebouwd. De jongens nemen afscheid van hun papa’s en mama’s worden nog even aangemoedigd  en gaan vervolgens met mij mee de zaal in. De papa’s en de mama’s mogen plaats nemen op de tribune. Vervolgens gaan de jongens zich eerst melden bij hun wedstrijd mat. Nu dit gebeurt is gaan de jongens samen door de zaal rennen en judoën met elkaar. Sander gaat vervolgens uit zich zelf al klaar zitten op de bank bij zijn wedstrijdmat. Goewan en Yorben worden nog even aanmoedigend toegesproken door meester Dolf die vandaag scheidsrechter is.
Bijna exact om negen uur beginnen de wedstrijden. Je ziet de spanning voor de wedstrijd bij de aanwezige judoka’s. Voor mij is het even aftasten wie er als eerst mag beginnen met zijn wedstrijd.  De jongens zijn namelijk allemaal in gedeeld in een andere poules en judoën dus ook allemaal op een andere wedstrijdmat. Goewan wordt vervolgens al eerste opgeroepen. Hij loopt bij zijn eerste wedstrijd een blessure op aan zijn zij. De tweede wedstrijd probeert hij het nog wel maar kan door de pijn geen kracht meer zetten en geeft op een meld zich vervolgens bij de EHBO. Sander zit er helemaal klaar om opgeroepen te worden. Zijn eerste wedstrijd verliest hij jammer genoeg. Zijn tweede wedstrijd word ook verloren maar hier zat meer in en dat had hij zelf ook door. Na een kleine aanmoediging gaat hij in de derde partij goed van start  en weet zijn tegenstander op de grond te krijgen. Hij pakt vervolgens zijn tegenstander stevig in de houdgreep en wint zijn partij.  Voor Yorben betekend het toernooi lang wachten. Op zijn wedstrijd mat zijn drie poules ingedeeld.  Hij heeft gelukkig veel geduld en aanspraak langs de mat. Maar als hij zijn wedstrijd mag beginnen is hij alert en judoot heel goed maar verliest jammer genoeg. Yorben houd goede moet onlangs de sterke tegenstand weet hij in één wedstrijd nog een wazari te scoren en de wedstrijd bijna te winnen totdat zijn tegenstander hem toch nog in een houdgreep krijgt. Uiteindelijk hebben de jongens volgens mij een bijzonder ochtend gehad met een nieuwe ervaring op z’n groot toernooi.

<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat