Home

BAS Budo Clubkampioenschappen Teams

BAS Budo Clubkampioenschappen Teams 16 december 2016.  Afgelopen zaterdag was de dojo van BAS Budo het podium voor de jaarlijkse clubkampioenschappen voor teams. De judoka's werden verdeeld in vier teams, met ieder een eigen naam: Team 1. Ukemi, Team 2. Shintai, Team 3. Ebi en Team 4. Kumi Kata.

Elk team werd vertegenwoordigd door 5 á 6 judoka's variërend van 7 jr. tot aan de senioren. Iedere judoka speelde zijn eigen wedstrijd tegen een gelijke tegenstander uit een ander team. Alle punten die de judoka's behaalde werden per team bij elkaar opgeteld. De twee teams met de meeste punten speelde daarna de grote finale tegen elkaar en de twee overige teams streden voor de 3de en 4de plaats.

Er waren een aantal judoka's die voor het eerst in wedstrijdverband de mat op gingen, dat was af en toe best spannend. Maar je zag de judoka's het toernooi ingroeien. Zo liet Laurens van Loenen zich bijvoorbeeld in zijn eerste wedstrijdje nog keurig netjes op zijn rug vallen, zoals dat op de training geleerd wordt, maar wist hij het in de finale tot de laatste seconde erg spannend te houden. Diezelfde gezonde spanning was ook bij Thijs Meulman merkbaar maar na een korte uitleg van scheidsrechter (meester Dolf) ging hij steeds beter judoën en probeerde hij af en toe ook een andere worp dan de o-soto-gari.

Remco Mulder stond vandaag ook op de tatami voor zijn eerste wedstrijdjes. Was hij in het begin meer bezig met de regels en de positie op de mat, na een peptalk van zijn teamgenoten probeerde hij zijn geleerde technieken goed toe te passen en met resultaat.

Senioren
De senioren waren ook van de partij. Onderling besloten zij of ze voor Newaza (grondjudo) of Tachi Waza (staand judo) gingen. Voor het publiek en de overige judoka's maakte die keus niet uit. Het was erg vermakelijk om naar te kijken. Ook Stan Willemsen judode mee tegen de senioren en heeft het Sander van Brussel, Gershon Boerhoop en Guido Jansen knap lastig gemaakt.

De junioren waren goed vertegenwoordigd. Hierdoor konden er leuke wedstrijdjes gejudood worden. Helaas kwam het af en toe zo uit dat een judoka geen tegenstander had en de wedstrijd op Ipon won door aanwijzen van de scheidsrechter.

"Het mooie aan het judoën in teamverband is dat, ook al win je geen één wedstrijd. je toch eerste, tweede of derde kan worden", schrijft BAS Budo. "Maar het zelfde geldt natuurlijk ook andersom. Je kan vierde worden met je team, terwijl jezelf al je wedstrijden hebt gewonnen. Het kan alle kanten opgaan en dat maakt het soms spannend voor de judoka's".

Uiteindelijk werd er gestreden om de 1ste en 2de plaats. Het publiek begon los te komen en de judoka's aan te moedigen. Er werd om en om gewonnen waardoor het voor de judoka's zelf nog niet meteen duidelijk was welk team het winnende team was. De wijzende hand met de woorden "winnaar" van de scheidsrechter werden dan ook blij ontvangen door team Ebi.

Na de laatste wedstrijden stelde de teams zich netjes in vier rijen op en kreeg iedereen een mooie welverdiende medaille omgehangen. Zo kwam er voor de judoka's van BAS een eind aan het jaar 2016, althans wat de wedstrijden betreft. Woensdag 21 december zijn de laatste trainingsdagen en kunnen de judoka's genieten van hun welverdiende vakantie.

Uitslag:
1. Team 3. Ebi
2. Team 4. Kumi-Kata
3. Team 1. Ukemi
4. Team 2. Shintai

BAS Budo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat