Home

Goede prestaties judoka’s BAS bij ABK Swifterbant

10 november 2016.  Afgelopen zaterdag vond het eerste ABK-toernooi van het seizoen 2016-'17 plaats in Swifterbant. Het ABK-toernooi wordt vijf keer per jaar georganiseerd. Elke vereniging in de gemeente Dronten en Judoschool Lelystad organiseren één keer per jaar dit toernooi met alleen judoka's van deze verenigingen en afgelopen zaterdag was het dus de beurt aan Budo Ryu Kenshin uit Swifterbant.

Het goed georganiseerde toernooi begon om 11:30 en in het eerste blok mochten Niek den Teuling en Puck van Eck namens BAS Budo het spits afbijten. Puck ging in haar eerste partij snel ten onder en hield daar een blessure aan over. Zij verbeet echter de pijn en herstelde zich goed. Nog één partij ging verloren, maar de laatste twee wist zij overtuigend te winnen en zodoende kon zij met een bronzen medaille naar huis.

Tekenfilm
Ook Niek verloor zijn eerste partij al was dit zeer close want er moest een scheidsrechtelijke beslissing aan te pas komen. Niek liet zich echter niet van de kaart brengen en wist zijn overige partijen overtuigend te winnen. Hierbij kreeg hij ook de lachers nog op zijn hand door tijdens een houdgreep erbij te gaan liggen alsof hij naar een leuke tekenfilm lag te kijken. Al met al kon Niek met een zilveren medaille naar huis.

In het tweede blok waren het Stan Willemsens en Yorben de Waal die de mat op mochten. Voor Stan was er eigenlijk geen geschikte tegenstander. Toch moest hij flink aan de bak tegen zijn vrouwelijke tegenstanders. Hij ging hier goed mee om en won dan ook een gouden medaille. Yorben zat in een pittige poule waarin hij de lichtste was. Met goed geconcentreerd judo behaalde hij knap een zilveren medaille.

Prestaties
In het derde blok kwamen drie judoka's van BAS Budo op de mat. In dit blok kwamen de gebroeders Winnubst, Goewan en Gossee, en Jasper Kabbedijk in actie. Jasper zat in een poule van 6 en moest dus flink aan de bak. Met wisselende resultaten kwam hij net niet op het podium, maar haalde hij wel een verdienstelijke vierde plaats. Goewan was zelf niet heel tevreden over zijn prestatie, maar naast twee verloren partijen won hij er ook twee overtuigend met een ippon. Dit resulteerde dus in een prachtige bronzen medaille. Zijn broer Gossee eindigde nog een trapje hoger. Ondanks dat hij de laatste tijd iets minder getraind heeft, kreeg hij, als beloning voor zijn prestaties, een zilveren medaille omgehangen.

Tegen senioren
In het laatste blok kwamen naast Luc van Brussel en Dion Klaver ook de senioren op de mat. De senioren judoën volgens het Newaza principe. Hierbij worden alleen grondgevechten gehouden en beginnen ze dus ook knielend. Naast Sander van Brussel en Gershon Boerhoop judode Stan Willemsens nogmaals. Tegen de senioren had hij het een stuk lastiger en werd daardoor vijfde. Gershon had het ook lastig en wist dan ook maar net boven Stan te eindigen op een vierde plaats. Sander ging het beter af. Hij moest alleen Peter Verschure van BRK voor zich dulden en behaalde een keurige tweede plaats.

Luc en Dion hadden allebei een lastige poule en ondanks dat zij zich karig weerden kwamen ze allebei net niet op het podium terecht. De vierde plaats die beide behaalde was echter wel een resultaat waar ze trots op mogen zijn.De eindconclusie van deze dag is dan ook dat, los van de uiteindelijke eindresultaten, alle judoka's samen met hun coaches trots mogen zijn op datgene wat er gepresteerd is en dus met een goed gevoel terug kunnen kijken op een geslaagd eerste ABK-toernooi van dit seizoen.

BAS Budo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat