Home

Veel clubkampioenen bij BAS Budo

Veel clubkampioenen bij BAS Budo 28 november 2018.  In Het Koetshuis stonden afgelopen zaterdag de clubkampioenschappen van BAS Budo op het programma. In diverse categorieën kwamen judoka's op de mat, wat leidde tot spectaculair judo en veel nieuwe kampioenen.

Eerst mochten de jongste judoka's aantreden om te strijden voor de titel 'Clubkampioen 2018'. Vooraf waren er nog enkele van de spanning strakke gezichten te zien, maar nadat meester Sander een leuke warming up had gegeven kon het feest beginnen. "De ene worp was nog mooier dan de andere en met veel enthousiasme knokten alle judoka's voor wat ze waard waren", vertelt één van de aanwezigen. Bij de prijsuitreiking werd iedereen beloond met een medaille of beker en waren er ook alleen nog maar stralende gezichten te zien.

Kampioenen
Het eerste blok leverde dan ook vier nieuwe kampioenen op: Mik, Kai, Qishaino en Gossee. Mik van Brussel, moest in zijn poule alles geven voor de winst en met 3 overwinningen in 4 partijen, werd hij kampioen in zijn poule. Kai Peeters ook, hij wist al zijn partijen te winnen, waarvan twee met een Ippon. Qishaino Nahr wist op zijn eigen en kalme wijze allevier partijen op Ippon te beslissen en Gossee Winnubst verbeterde dit kunstje zelfs met 5 spectaculaire ippons in zijn poule.

Oudere jeugd en volwassenen
In het tweede blok mochten de oudere jeugd en volwassenen zich melden voor hun strijd om het clubkampioenschap. Lynn Peeters maakte het familiefeestje compleet door net als haar broertje al haar partijen te winnen. Sander Commandeur moest vier keer vol aan de bak maar wist uiteindelijk de maximale score te halen en werd daarmee de terechte winnaar en clubkampioen.

Een dubbele poule gaf uitsluitsel bij de oudste jeugd en volwassenen. De oudste jeugd nam het namelijk ook op tegen de volwassenen, waarbij de jeugd lang niet altijd kansloos was. "Sterker nog, enkele jeugdigen wisten zelfs wat volwassenen nog te vloeren", schrijft BAS Budo. Uiteindelijk werd Stan Willemsen de clubkampioen bij de oudste jeugd. Trainer en tevens deelnemer bij de volwassenen, Daniël Wassenaar gaf meerdere malen een demonstratie hoe een top wedstrijdjudoka kan judoën en werd hiermee de terechte kampioen bij de volwassenen. Dit alles werd op de mat in goede banen geleid door de scheidrechters en hoofd-scheidsrechter en trainer Dolf Karelsen.

BAS Budo / Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat