Home

Bas Budo judoka`s judoen in Swifterbant

Bas Budo judoka`s judoen in Swifterbant 4 juni 2016.  Zaterdag 4 juni deden 7 junioren en 2 senioren mee aan het ABK toernooi in Swifterbant. Het ABK toernooi is een toernooi wat georganiseerd wordt door de 4 judoverenigingen in de gemeente Dronten. St. Shoganai en ASVD Budo uit Dronten, BRK uit Swifterbant en BAS-Budo uit Biddinghuizen. Sinds dit seizoen doet ook Judo school Lelystad mee als vijfde vereniging. Het toernooi heeft als opzet de judoka’s op een speelse manier met de wedstrijdsport in aanraking te laten komen.

 In het eerste Blok wat aan het einde van de ochtend begon,mochten Sander Commandeur en Stan Willemsens de spits afbijten. Sander weet in zijn eerste wedstrijd een Wazari te score en neemt vervolgens zijn tegenstander in de houdgreep (kesa gatame). Hij laat niet meer los en wint de wedstrijd. Zijn tweede wedstrijd laat hij zijn tegenstander net te veel toe waardoor hij verliest.. De overige twee wedstrijd weet hij te winnen met een kesa gatame en een mooi tweede plaats is behaald. Stan word in zijn eerst wedstrijd bij het maken van een worp overgenomen en verliest helaas. Maar in zijn tweede partij zet hij een verwurging in (eri jime) en wint. Zijn derde wedstrijd wint hij met een beenworp (o soto gari). Met de onderling behaalde resultaten word Stan uiteindelijk derde. Maar wel gezegd met een winst partij tegen de nummer 1 van zijn poule. 
 
Het tweede Blok begint aan het begin van de middag. Dion Klaver en Gossee Winnubst zijn nu aan de beurt. Dion geeft in al zijn wedstrijden veel tegenstand met als resultaat dat hij zich zelf uit een houdgreep weet te bevrijden. Hij behaald in zijn poule de Kanjer prijs. Gossee Winnubst deed mee in de jongst poule. Voor Gossee was dit toernooi een leuke ervaring. Zo kon hij vandaag judoën met als resultaat mooie judo partijtjes. Ook Gossee won de kanjerprijs.
 
Tijdens het derde Blok was de beurt aan Luc van Brussel, Yorben de Waal en Goewan Winnubst. Luc bood veel tegenstand aan zijn tegenstanders. Met een winst partij doormiddel van een o soto gari (been worp) scoorde hij direct een ipon.  Ook voor hem was er de kanjerprijs. Yorben kreeg tijdens zijn derde wedstrijd een applaus van het publiek toen hij een gosi guruma maakte die direct een ipon opleverde. Yorben behaalde de derde plaats. Goewan probeerde vandaag zijn uchi mata weer uit op zijn tegenstanders, maar het lukte hem niet hiermee te scoren. Hier werd hij door zijn judo meester, die vandaag als coach mee was,op gewezen en hij kreeg het advies mee een andere worpen te gebruiken. Dit leverde uit eindelijk een derde plaats op.
 
Het vierde Blok was gereserveerd voor de senioren. Hier werden de wedstrijden gespeeld met als spel vorm ne waza (op de grond vanuit een geknielde zit). Thijs van der Weijde en Gershon Boerhoop kwamen in dit blok in actie. Met een warme gymzaal en wedstrijden die soms 4 minuten duurde veregde het van alle judoka’s veel inspanning. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren en de punten verdeel. Behaalde Thijs een zesde plaats en Gershon de vierde plaats.
 
Namens BAS Budo iedereen gefeliciteerd met jullie behaalde prestatie. 

<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat