Home

ABK ASVD

30 mei 2015.  Afgelopen zaterdag ging BAS Budo met zeven judoka’s naar Dronten voor het ABK toernooi van ASVD.
Vier judoka’s moesten al vroeg aan de bak, maar waren duidelijk wel op tijd wakker


Thomas Peeters zat in een gelijkwaardige poule wat graduatie betreft maar was duidelijk de lichtste als het op gewicht aan kwam. Dat brak hem enigszins op. Technisch kon hij het prima bolwerken, maar hij kwam duidelijk kracht en gewicht te kort.
Yorben de Waal liep tegen hetzelfde probleem op in zijn poule, maar beiden behaalden toch een prima vierde plaats.
Goewan Winnubst zat in dezelfde poule als Yorben en hij brengt iets meer kilo’s mee en met goed judo behaalde hij de tweede plaats.
De vierde judoka die vroeg aan de bak moest was Sander Commandeur. Hij zette de prestaties van de laatste toernooien moeizaam voort en kreeg dan ook meer dan terecht de gouden medaille omgehangen.
 
In het tweede blok kwamen de overige drie judoka’s aan de beurt. Voor twee van hen leek het alsof ze ook heel vroeg moesten omdat zij op vrijdag terug gekomen waren van het schoolkamp. Desalniettemin lieten Maarten van Diepen en Stan Willemsen prima judo zien en behaalde beiden een tweede plaats.
De laatste die in actie kwam was Gerard Stokman. Hij was zwaar ingedeeld in een poule waarin hij als enige nog een witte band had. De hoogste graduatie was zelfs een groene band. Met goed en agressief judo behaalde ook Gerard een prima tweede plaats.
 
Al met al dus prima resultaten van de Biddinghuizer judoka’s. Het volgende toernooi waar ze naar toe gaan is het ABS. Een groot toernooi dat georganiseerd wordt door de vier judo verenigingen uit de gemeente Dronten. Een toernooi waar de Nederlandse subtop aan mee doet. Voor de liefhebbers van judo zeker een aanrader om te gaan kijken. Het toernooi wordt gehouden in ’t Dok in Dronten.

<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat