Home

Stefan de Craen op Districtskampioenschap

Stefan de Craen op Districtskampioenschap 8 februari 2005.  Zoals gebruikelijk een zwaar toernooi en dat heeft dit jaar ook Stefan de Craen ondervonden. Als enige deelnemer van BAS-judo zat hij dit jaar in de altijd zware klasse van -81 kg.

Dat het toernooi zwaar was ondervond Stefan meteen in zijn eerste partij. Zijn tegenstander was scherper en wist daardoor de partij te domineren om uiteindelijk met ippon te winnen.

Wakker
Bekomen van deze partij en inmiddels goed wakker geschud begon Stefan fanatiek aan de tweede partij. Hij nam vanaf het begin veel initiatief en wist zijn tegenstander goed onder druk te zetten met aanvallend judo. Dit resulteerde dan ook binnen een minuut in een overwinning door een verwurging.

Aftikken
De derde en uiteindelijk laatste partij moest Stefan wederom aantreden tegen zijn eerste tegenstander. Stefan begon op dezelfde manier als zijn tweede partij waardoor de rollen nu omgekeerd waren. Toch wist zijn tegenstander een verwurging beter aan te zetten als Stefan even daarvoor. Er bleef dan ook niets anders over dan aftikken.

Verder
Zoals gezegd, een zwaar toernooi waarbij van het begin tot het eind door Stefan geknokt is.
We hopen dan ook dat Stefan komend jaar verder groeit in het judo en volgend jaar wil aantreden in de kwalificatie toernooien voor volwassenen.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Judo, Maarten Jochemsen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat