Home

Timo Kern 5e op NK-judo tot 15 jaar

Timo Kern 5e op NK-judo tot 15 jaar 6 april 2009.  Judoka Timo Kern heeft zaterdag 4 april deelgenomen aan het NK-judo voor 12-14-jarigen in Eindhoven. Hij kwam uit in de gewichtklasse tot 42 kg.

Timo plaatste zich twee weken geleden door in Markelo districtskampioen van Oost-Nederland te worden. Hij deed dit op overtuigende wijze door al zijn partijen op één na met ippon te winnen en geen enkel tegenpunt te incasseren.

In Eindhoven begon hij met een meevaller; de eerste partij was hij vrijgeloot. Zoals zo vaak kwam Timo slecht op gang. Zijn eerste partij eindigde erg ongelukkig door een val van beiden, waarbij Timo net iets meer op zijn zijkant viel dan de tegenstander. Hierdoor belandde hij gelijk al in de verliezerspoule, zodat alleen een derde plaats er nog in zat.

Timo was nu goed wakker en won zijn tweede partij met een mooie schouderworp.In de derde partij kwam hij zijn grote rivaal tegen, de winnaar van de Dutch Open. Ze lieten een prachtige partij judo zien, die na 3 minuten niet beslist was en dus verder ging in de golden score (verlenging tot iemand gescoord heeft, maximaal 3 minuten). Uiteindelijk wist Timo heel fraai te winnen met een schouderworp met beenpakking.

Ook de vierde partij ging gelijk op. Het werd ongelooflijk spannend, maar in de allerlaatste seconde wist Timo de partij met een uchi-mata (beenworp) te winnen met ippon.

In de vijfde partij kwam Timo zijn eerste tegenstander weer tegen, die inmiddels ook in de verliezerspoule was beland. Timo was nu echter goed warmgedraaid en gaf zijn tegenstander geen kans tot scoren. Het kwam weer tot de golden score, waarin Timo wist te winnen met een schouderworp waarvoor hij wazari kreeg.

Nu moest er nog één partij gejudood worden om de derde plaats. Het brons was dus nog haalbaar.Wederom ging de partij 3 minuten lang gelijk op en wist niemand te scoren. Na zoveel lange partijen was Timo nu toch enigszins aan het eind van zijn krachten en concentratie en verloor hij door een beenworp van de tegenstander.

Timo, die tegenwoordig uitkomt voor Judoteam Bijsterbosch en in Sportcentrum Joy4Life aan kracht en conditie werkt, eindigde uiteindelijk als vijfde van Nederland in de klasse -15 jaar, -42 kg. Heel jammer dat hij net naast de prijzen viel, maar hij heeft een aantal fantastische partijen gejudood en laten zien dat hij in de top van Nederland goed mee kan doen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat