Home

1e plaats voor Lars Kamphuis

1e plaats voor Lars Kamphuis 5 maart 2007.  Zaterdagmorgen 3 maart zijn judoka's Frits Luykx, Timo Kern en Lars Kamphuis, allen uit Biddinghuizen om 10.00 uur vertrokken naar het Juveko Toernooi te Tweede Exloërmond.

Lars moest om 13.00 uur aanvangen en zijn eerste twee partijen verliepen soepel. In beide partijen pakte hij de tegenstander bij het been en haakte het andere been, 2x ippon. In de derde partij wilde hij hetzelfde uitvoeren, maar hij voerde de worp niet goed uit, waardoor het een illegale worp werd. Dit leverde een shido (straf) op en daardoor werd de partij verloren. Op dat moment waren er drie judoka's in zijn poule met 30 punten, waardoor er geloot moest worden.

Herhaling
Lars kwam toevallig weer tegen zijn vorige tegenstander, tegen welke hij eerst verloren had met een shido, maar nu pakte hij hem correct aan met een schouderworp. Dat bracht hem wederom een ippon. De finalepartij maakte hij ook af, deze keer met een houdgreep. Lars ging met de 1ste prijs naar huis.

Frits Luykx
Frits was deze keer wat minder op dreef. De eerste partij pakte hij nog met een sutemi, stootte daarbij zijn tegenstander tegen het hoofd, met als gevolg een dikke bult. Zijn tweede partij heeft hij net verloren. De worp, welke hij inzette en het einde van de wedstrijd vielen gelijktijdig. Dat viel voor Frits negatief uit. De derde partij maakte hij een worp, die door de tegenpartij werd overgenomen, waardoor hij op zijn rug terecht kwam.

Kern
Als laatste was Timo Kern aan de beurt. Hij pakte zijn eerste tegenstander aan met eerst een schouderworp (wazari), gevolgd door meroto seonage, dus ippon. (Timo heeft inmiddels de blauwe band met bruine slip, net jarig geweest en daardoor mag hij nu ook verwurgingen doen, met als gevolg dat de kreten ook wat ingewikkelder worden).

De tweede partij maakte hij af met een armklem, sang kakiu met een verwurging. De derde partij ging gelijkwaardig op, maar tijdens de wedstrijd was al zichtbaar dat Timo veel meer aanviel dan zijn tegenstander. Deze wedstrijd werd op scheidsrechterbeslissing beslist; dus gewonnen door Timo. Zijn vierde partij heeft hij net verloren, ook weer door een scheidsrechterbeslissing, maar deze keer viel dit negatief uit voor Timo. Derhalve keerde hij huiswaarts met een tweede prijs.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat