Home

Goud voor Schaapman, Van Dam, Lambers en Winnubst

Goud voor Schaapman, Van Dam, Lambers en Winnubst 28 januari 2019.  Zaterdag 26 januari werd er bij Shoganai in Dronten door vele jonge judoka's weer geknokt om de eer tijdens het ABK toernooi. Namens Bas Budo deden er hier 18 judoka's aan mee. Verdeeld over vijf blokken mochten de jongens en meiden laten zien wat ze waard waren tegen de judoka's van de andere aanwezige judo verenigingen uit de omgeving.

Onder leiding van één van Nederlands hoogst gegradeerde scheidsrechters kon er om 09.00 aangevangen worden met de eerste wedstrijden. Dit blok leverde voor Bas Budo één kampioen op met Riley Schaapman. Mik van Brussel mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen en zowel Tamyra, Anna en Tim mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Zilveren blok
In het tweede blok enkel tweede plekken voor de BAS budoka's. Jesse Commandeur, Jayden van Dam en Gossee Winnubst kregen allemaal na mooie en soms spectaculaire wedstrijden de zilveren medaille omgehangen.

Tweede goud
In het derde blok maakte Jovanni van Dam het familiefeestje af door na de tweede plek van z'n broertje in zijn poule kampioen te worden. Dit ten koste van z'n trainingsmaatje Qishaino, die overigens de rest van z'n partijen ook wist te winnen en daarmee de zilveren medaille mee naar huis mocht te nemen.

Volledig Biddinghuizens podium
Het vierde blok bracht vier BAS judoka's op de mat met in één poule drie judoka's van BAS. Alle medailles konden na een mooie strijd mee naar Biddinghuizen. Koen Lambers met een gouden medaille, Thijs van den Hoorn met de zilveren- en Jurian Vries met de bronzen medaille. Luc van Brussel had een zware poule en kwam tot een bronzen medaille.

Klapstuk
Het laatste blok leverde een schitterend klapstuk op in de poule met Goewan Winnubst en Remco Mulder. Voor de Familie Winnubst was het na Gossee nu Goewan die het feestje compleet maakte met de gouden medaille. En ook Remco wist een zeer verdiende bronzen medaille mee naar huis te nemen.

"Het was een mooie judo-dag in Dronten, mede dankzij de goede organisatie van Shoganai", aldus één van de vrijwilligers van BAS Budo.

BAS Budo / Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat