Home

OFK Judo Toernooi in Lelystad

OFK Judo Toernooi in Lelystad 24 april 2016.  Afgelopen zaterdag 23 april vond het Open Flevolandse Kampioenschap in Lelystad plaats.

Aan dit toernooi zouden drie judoka’s van BAS Budo meedoen, alleen moest Luc van Brussel afzeggen vanwege griep.
 
Goewan Winnubst mocht in het tweede blok de spits afbijten. In de poule van vier judoka’s
kwam Goewan tegengewicht tekort om zijn tegenstanders van zich af te houden. Eén wedstrijd wist hij nog compleet uit te judoën zonder dat er gescoord werd. Maar deze partij werd door de scheidsrechter beslist, waarbij zijn tegenstander meer aanvallen had laten zien en daarmee de partij won. De overige twee partijen werden helaas verloren. Goewan kan echter terug kijken op een geslaagd toernooi waarbij hij weer nieuwe ervaringen heeft op gedaan voor een volgend toernooi.
 
Yorben de Waal moest aan de bak in het derde blok. In zijn leeftijds- en gewichtklasse waren 9 inschrijvingen en dus werden de deelnemers verdeeld over twee poules. Yorben begon zijn eerste partij te fanatiek. Doordat hij echter te fel van start ging werd zijn snelheid gebruikt voor een mooie worp en was de eerste pot verloren. De andere twee partijen in zijn poule werden door de scheidsrechter in zijn voordeel beslist doordat hij goed aanvallend judo liet zien.  Hierdoor werd Yorben tweede in zijn poule en mocht hij aantreden in de halve finale. In de halve finale kwam hij, ook mede doordat hij te weinig tegengewicht had, net iets tekort. Maar ook Yorben kan terugkijken op een goed toernooi waarin hij weer een hoop geleerd heeft. Voor Yorben zat er echter wel een beloning aan vast in de vorm van een bronzen medaille!
 
Natuurlijk zijn wij trots op onze judoka’s en gaan we ons voorbereiden op het ABS-toernooi in Dronten op 7 mei. Dit toernooi vindt plaats in ’t Dok, Educalaan 3.
 

<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat