Home

ABS Combi toernooi

13 juni 2015.  Op 13 juni was het 22ste ABS Combi toernooi. Dit toernooi werd georganiseerd door de vier judo verenigingen uit de Gemeente Dronten. Dat zijn Budo Ryu Kenshin uit Swifterbant, ASVD Budo, Shoganai uit Dronten en BAS Budo uit Biddinghuizen.
Op het toernooi waar 535 judoka’s aan meededen (vanuit heel Nederland) was BAS Budo aanwezig met 5 judoka’s.


.  ‘s Ochtends vroeg om negen uur waren Yorben de Waal en Goewan Winnubst als eerste aan de  beurt. Voor Goewan was het bekend terrein omdat hij voor de tweede keer meedeed aan dit toernooi. Voor Yorben was het de eerste keer maar ook hij heeft al enige ervaring met een groot toernooi. Ze wisten dus ook allebei dat ze elke wedstrijd  alles moesten geven om een goed resultaat te behalen. Beide weten ze twee wedstrijden te winnen in hun poule. Yorben scoort zelfs in één wedstrijd twee Wazari’s. Van Goewan word er één winst partij geannuleerd omdat wat later bleek er een verkeerde judoka’s tegenoverhem was gaan staan uit een andere poule. Goewan en Yorben hadden uiteindelijk net te weinig gewonnen om door te gaan naar de finales. 

Het tweede blok begon om elf uur. Nu was het de beurt aan Maarten van Diepen en Stan Willemsen. Ook voor Maarten en Stan was het bekend terrein. Ze deden in 2014 ook mee aan het toernooi. Met die ervaring wisten ze dat het geen gemakkelijk wedstrijd zou worden. Maarten die in zijn eerste wedstrijd door goed aanvallend judo een Wazari scoorde. maar deze verloor omdat hij in een houdgreep kwam. In de tweede  wedstrijd kwam hij ten val waardoor hij met een blessure aan zijn nek zich moest melden bij de EHBO. In zijn derde partij heeft hij alles geprobeerd maar na een worp van zijn tegenstander heeft hij nog steeds last van zijn nek en besluit niet verder te gaan judoën. Stan die heel kalm en beheerst zijn wedstrijden begon moest veel energie gebruiken om van zijn tegenstanders te winnen. Elke wedstrijd koste dus ook veel kracht. Ook hij weet twee wedstrijden te winnen. Wat hem net geen podium plek oplevert in zijn poule.Gerard Stokman was voor BAS Budo de laatste judoka die mocht aantreden in het derde blok wat ’s middags gespeeld werd. Het was voor hem de eerste keer dat hij deel nam aan zo’n groot toernooi. Vol enthousiasme ging hij zijn wedstrijden dan ook te gemoed.  Hij wist uiteindelijk 1 wedstrijd te winnen. Maar heeft wel heel veel nieuwe ervaringen opgedaan om een nog betere judoka te worden

<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat