Home

Goede resultaten op ABS toernooi

Goede resultaten op ABS toernooi 7 mei 2016.  Afgelopen zaterdag 7 mei werd het 23ste ABS Combi toernooi georganiseerd door de 4 judo verenigingen in de gemeente Dronten onderleiding van de ABS commissie. Namens BAS Budo deden 4 judoka’s mee aan dit nationale toernooi. Met 480 deelnemers.

Jarik Scholtanis mocht als eerste judoka van BAS Budo beginnen. Jarik begon, nadat hij gewogen was, de ochtend met een warming up en een paar tips van meester Dolf. Voor Jarik was het zijn eerste grote landelijke toernooi. Met gezonde spanning begon hij aan zijn wedstrijden. Helaas wist hij geen wedstrijden te winnen, maar hij heeft wel ervaring opgedaan tijdens de wedstrijden en de uitleg die hij kreeg van zijn coach meester Dolf. Dit alles zal hem zeker in zijn volgende judowedstrijden winst partijen gaat opleveren en misschien ook wel een podium plaats. Met zijn deelname kan hij dan ook terug kijken op een voor hem geslaagde ochtend.

In het tweede blok was het de beurt aan Yorben de Waal en Sander Commandeur. Beide judoka’s waren ingedeeld in een grote poule. Zij moesten ervoor zorgen dat ze de beste 2 in hun poule werden om zich te plaatsen in de kruisfinale.
Sander wist zijn eerste drie wedstrijden te winnen en plaatste zich voor de kruisfinale. Vervolgens begon hij wat gespannen aan zijn halve finale en plaatste zich uit eindelijk voor de finale door terug te komen van een Wazari achterstand en een bevrijding uit een houdgreep. Hij vocht zich naar een overwinning door zelf een Wazari te scoren en zo op gelijke hoogte als zijn tegenstander te komen. De houdgreep die hierop volgde, controleerde hij goed. Hierdoor was de finale bereikt. Achteraf bleek zijn gespannen houding voor zijn tegenstander een psychologische manipulatie te zijn. Om zijn tegenstander het gevoel te geven dat hij tegen hem op keek. Maar dit bleek minder waar. In de finale moest hij tegen een judoka die absoluut niet wilde verliezen. Hierdoor werd het een zinderende finale waarbij Sander uiteindelijk wist te scoren door zijn tegenstander naar achteren te werpen en hiermee Yuko scoorde. Met deze score weet hij naar twee minuten judoën de finale te winnen.
Yorben de Waal wist in zijn eerste drie wedstrijden 2 keer te winnen en plaatste zich door het onderling resultaat ook voor de kruisfinale. In de halve finale komt hij echter net te kort, waardoor een derde plaats het hoogst haalbare is. Yorben, die tijdens zijn wedstrijden al flink op de proef gesteld was, weet ondanks die inspanning, zich telkens weer weerbaar op te stellen en met wat coaching van meester Dolf gaat hij de mat op om zijn derde plaats veilig te stellen. Hij weet een Wazari te scoren en houd zijn tegenstander vervolgens ook goed onder controle doormiddel van een houdgreep. Een verdiende en een zwaar bevochten 3de plaats was zijn beloning.
 
’s Middags als het buiten op zijn warmst is. Is het de beurt aan Goewan Winnubst. In een poule van vijf judoka’s begint hij niet scherp aan zijn eerste wedstrijd die hij uiteindelijk weg gaf en verloor. De scherpte en snelheid miste helaas deze dag bij Goewan. Waardoor er geen winst partij behaald werd. Dankzij meerster Dolf haalt hij in zijn laatste partij er nog wel een judo wedstrijd uit tegen de uiteindelijke winnaar van zijn poule. Wat achteraf toch nog een goed gevoel gaf bij Goewan en in zag dat er de volgende keer waarschijnlijk wel meer inzit.

Alle vier de judoka’s kunnen stuk voor stuk terug kijken op een geslaagde judodag mede omdat ze meededen en daardoor weer een ervaring rijker zijn geworden in hun judo carrière. De organisatie, scheidsrechters, EHBO en de vrijwilligers van het ABS toernooi hebben er allemaal gezorgd voor een geslaagd Judo toernooi in onze gemeente.

Gershon Boerhoop
Wedstrijdsecretaris BAS Budo

<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat