Home

Judoka’s BAS Budo net niet in de prijzen

Judoka’s BAS Budo net niet in de prijzen 4 december 2016.  Goewan Winnubst en Yorben de Waal zijn er niet in geslaagd om tijdens het Sinterklaastoernooi in Markelo op het podium te eindigen. Op dit goed bezette JBN-toernooi is dat absoluut geen schande en kunnen beiden met trots terugkijken op goed toernooi.

Goewan mocht namens BAS het spits afbijten en begon goed. Met zijn karakteristieke stijl wist hij o.a. door een wazari de partij naar zich toe te trekken. De twee partijen die volgde gaf Goewan goed weerstand, maar ditmaal kon hij de partijen niet naar zich toe trekken. In de vierde partij kwam het wel goed. Door zijn tegenstander in de houdgreep te leggen, en deze goed vast te houden, was deze wedstrijd een prooi voor Goewan. Een podium plaats zat er dus nog in voor deze judoka. Helaas ging zijn laatste wedstrijd verloren en moest er genoegen genomen worden met een vierde plaats. Grootste winstpunt voor Goewan was echter dat hij het hele toernooi bleef judoën en van zijn eigen krachten uit bleef gaan. Een sterk punt wat hij weer mee kan nemen naar een volgend toernooi.

Ook voor Yorben begon het toernooi hoopvol. Zijn eerste partij won hij, zonder echt in de problemen te komen, op yuko. De tweede partij leek ook zijn kant op te vallen, maar zijn houdgreep duurde twee seconden tekort! Vervolgens kwam hij zelf in een houdgreep terecht waar hij, ondanks verwoede pogingen, niet meer uit kwam. Enige teleurstelling was zijn deel en dit kon hij niet snel genoeg van zich afzetten. Mede doordat hij er teveel in bleef hangen ging ook zijn derde wedstrijd verloren en was ook voor hem de derde plaats het hoogst haalbare. Ondanks dat Yorben zich knap herpakt had en goed weerstand bood ging ook de laatste partij en zat er ook voor hem niet meer in dan een vierde plaats.

Beide judoka's hebben hun leerpunten meegenomen van dit toernooi en kunnen dat misschien volgende week al toepassen bij de clubkampioenschappen. Mocht u met eigen ogen deze judoka's, en uiteraard ook de andere judoka's van BAS Budo, aan het werk willen zien dan bent u van harte welkom op zaterdagochtend in het Koetshuis.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat