Home

Judoteam van Bas/Swift weert zich kranig

Judoteam van Bas/Swift weert zich kranig 19 december 2005.  Op zaterdag 17 december werd in Almelo de finaleronde van de teamcompetitie judo gehouden.

Het judoteam van BAS/Swift had zich hier ook voor geplaatst.

Het team bestond uit: Stein van Beusekom, Timo Kern, Vince Dentinger, Stefan Sulkers, Luca Mehrow, Quincent Stienstra en Bart Schelhaas.

Ook werden er vier reserves meegenomen: Lars Kamphuis, Frits Luijkx, Erik Velman en Jorne Vink.

Vooraf werd het team niet veel kansen toegedicht, maar de judoka’s wisten hun huid duur te verkopen.

De eerste wedstrijd was tegen De Liemers, een team dat getraind wordt door Ben Spijkers, medaillewinnaar op een Olympische Spelen. Na vijf partijen was de stand 5-0 in het voordeel van BAS / Swift en de winst kon het team zodoende niet meer ontgaan.

Uiteindelijk werd het 5-2. De tweede wedstrijd was tegen ASVD. Hier lieten enkele judoka’s een steekje vallen. Stein won overtuigend en Timo draaide zijn partij gelijk. Vince werd in een overmoedige bui overgenomen met waza-ari en een daarna gescoorde yuko en koka was helaas te weinig om de partij nog naar zich toe te trekken. Stefan maakte korte metten met zijn tegenstander, maar de laatste drie judoka’s moesten allen een ippon incasseren. Uitslag 2-4.

De laatste partij tegen het combinatieteam Schuttersveld/Losser moest de beslissing brengen over wel of niet naar de kruisfinale’s.

Stein startte goed met een waza-ari voorsprong, maar liet aan het eind van de partij het kaas van zijn brood eten. Timo had geen tegenstander en won zodoende reglementair. Vince was de teleurstelling te boven en won snel met ippon. Stefan draaide geen sterke partij en moest in een puntendeling berusten. De laatste drie judoka’s konden weer geen potten breken.

Zodoende weer een uitslag van 2-4 en geen plaats bij de laatste vier.

Al met al een prima resultaat, wat met een beetje geluk nog mooier had kunnen aflopen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat