Home

Druk weekend voor BAS Judo

Druk weekend voor BAS Judo 31 oktober 2011.  Het nieuwe judoseizoen is al weer even onderweg en het was een druk weekend voor BAS judo.

Allereerst waren er judoka’s actief in sporthal de Veldwijk in Hengelo waar Amber Oskam en Ivar de Vries meededen aan het twintigste JPT Herfsttoernooi.

Amber Oskam mocht de spits afbijten in een poule van 10 judoka’s. Haar eerste partij tegen Julia Kraaikamp wist ze te winnen met een verwurging. De tweede partij tegen Sanne Ninkeman had Amber het niet makkelijk. Allebei moesten ze hard werken voor de punten, maar Amber gaf niet op en maakte het moeilijk voor Sanne. Gedurende de partij verloor Amber haar concentratie en haar techniek werd wat slordig waardoor ze de partij uiteindelijk verloor met Ippon. De derde partij tegen Wies Achtereek verloor Amber met een schouderworp waardoor ze was uitgeschakeld in het toernooi.

Het derde blok was het de beurt aan Ivar de Vries. Ivar zat in een poule van 18 judoka’s. Zijn eerste partij tegen Matthijs Han won Ivar met een houdgreep. De tweede partij tegen Robin Nijmegen gaf Ivar goed verweer en wist hij de volle drie minuten uit te judoën maar verloor hij uiteindelijk met een wazari tegen de partij. De derde en laatste partij van Ivar was tegen Jan de Vries. Hier heeft hij ook de volle drie minuten uit gejudood maar ook deze verloor hij met een wazari. Hiermee was ook Ivar uitgeschakeld in het toernooi.

Naast Hengelo waren er ook judoka’s actief bij Sportschool Rebel in Nijkerk waar zij meededen aan het opstarttoernooi, een leuk maar pittig toernooi waarin de jongens lekker aan de bak moesten. Wouter Hilgenkamp wist helaas geen partij te winnen maar ging gedurende het toernooi steeds beter judoën en liet zien te hebben geleerd van de vorige partijen. Vooral in zijn laatste partij had er wel meer ingezeten.

Maarten van Diepen moest helaas in zijn tweede partij ervaren dat het er niet altijd zacht aan toe gaat op de mat. Hij kreeg een behoorlijke klap op zijn hoofd en moest daar even van herstellen. Maarten heeft 1 partij gewonnen en heel goed geknokt. Stan Willemsens wist twee partijen te winnen met een houdgreep en heeft ook staand leuke dingen laten zien. Met iets meer geluk had hij nog wel een overwinning kunnen boeken.

Tot slot was er het Fuyiama toernooi in Abcoude waar Mitchel Zadelhoff zijn kunnen mocht laten zien in een poule van zes. Mitchel, die nog niet zo heel lang judoot, hield zich goed staande en wist een aantal keer een sterke o-soto-gari in te zetten wat uiteindelijk leidde tot twee gewonnen wedstrijden. Met alleen de uiteindelijke nummer één en twee voor zich had Mitchel zicht op het podium. Het verschil in routine zorgde ervoor dat de laatste wedstrijd op beslissing naar de tegenstander ging. Al met al een mooie en leerzame judo dag voor Mitchel en een goede basis om de rest van het seizoen in te gaan.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat