Home

Judo opstaptoernooi te Markelo

Judo opstaptoernooi te Markelo 14 oktober 2009.  Afgelopen zaterdag hebben acht judoka’s van BAS Judo meegedaan aan het opstaptoernooi te Markelo.

De spits werd afgebeten door Amber Oskam & Linda Nijdam. Amber moest vier partijen judoën, heeft daarvan drie gewonnen met Ippon en één verloren op scheidsrechter beslissing. Een nette tweede plaats op het podium.

Linda moest vier partijen judoën, maar had het wel wat zwaarder. Ze wist er twee te winnen met één Wazari en één scheidsrechtersbeslissing. Helaas verloor ze twee partijen met een Ippon waardoor ze derde is geëindigd.

In het tweede blok mocht Ferdy Sloot zijn best doen. En dat heeft hij gedaan. Ferdy zat in een grote poule en moest vijf partijen judoën. Vier daarvan heeft hij gewonnen, drie met Ippon en één met een Wazari. De laatste partij werd hij verrast en verloor deze met een Ippon. Een tweede plek voor Ferdy Sloot.

Joey Soesbergen, Rutger de Kuiper en Sebastiaan Slotboom mochten hun best doen in blok drie. Joey heeft hard geknokt, maar heeft helaas één partij kunnen winnen met een prachtige Ippon. Gelukkig heeft hij zijn tegenstanders het moeilijk gemaakt en niet veel punten weggegeven zodat hij toch een derde plek heeft veroverd.

Rutger werd keer op keer verrast door zijn tegenstanders waardoor hij alles verloor en helaas vierde is geworden.

Sebastiaan heeft ook hard moeten knokken voor zijn punten en kon van de vier partijen toch nog één winnen met een houtgreep. Desondanks een vierde plek.

Alex Nijdam en Guido Nanninga hadden de eer om de lange dag in Markelo af te sluiten.
Beide heren zaten in dezelfde zware poule. Ze wisten dat ze een partij tegen elkaar moesten, maar ook dat de andere partijen hard knokken werd om punten te scoren. Hard werken kunnen ze, en dat hebben ze laten zien. De partij tegen elkaar was Alex de betere van de twee en won de partij met een prachtige Ippon.

Alex heeft twee van de vier gewonnen. Wat een mooie tweede plek opgeleverd heeft.
Guido heeft ook twee van de vier gewonnen. Verloor de partij tegen Alex en behaalde toch een nette derde plek.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2024 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat