Home

Open les Jiu-Jitsu bij BAS Judo

6 april 2009.  Op woensdag 15 april 2009 wordt bij BAS-Judo om 20.30 uur in het Koetshuis een open les jiu-jitsu gegeven.

Deze les is voor iedereen die interesse heeft in de verdedigingssport jiu-jitsu. Men kan zelf meetrainen en zo ervaren wat de sport inhoudt. BAS Judo wil op deze avond proberen definitief een lesgroep op te starten.

Jiu-Jitsu kan vertaald worden als "zachte kunst" of nog correcter als "soepele techniek". Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een jiujitsuka. Jiujitsu is als budokunst geschikt voor jong en oud. In het jiujitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.

BAS Judo zoekt jongens en meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden. Mocht blijken dat een andere avond of ander tijdstip beter uit komt, omdat zich veel jongere kinderen hebben aangemeld, dan zal men de tijden aanpassen zover dit in de mogelijkheden ligt.

Voor meer informatie of opgave als lid kunt u/kun je contact opnemen via m.douwes@planet.nl, tel: 06-22209218.

Ook heeft BAS Judo een site waar u zich via het contactadres kunt aanmelden: http://www.basjudo.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat