Home

Verslag BAS judo, toernooi te Zeewolde

Verslag BAS judo, toernooi te Zeewolde 3 juni 2008.  Zaterdag 31 mei moesten de judoka's van BAS judo aantreden op de Open Zeewolder Kampioenschappen (OZK).

Na het zware ABS toernooi te Dronten, hoopten de 8 judoka's van BAS judo te Biddinghuizen op een enigszins een wat makkelijker toernooi.

In het eerste Blok moesten Jaap Bos, Jessica Slootenmaker en Ivar de Vries zich melden op de mat.

Jaap Bos en Jessica Slootenmaker zaten bij elkaar in de poule, zij hoefden echter maar twee partijen te judoën. Jaap won zijn eerste partij met een Ippon, in de partij tegen zijn clubgenote had hij wat moeilijker maar won uiteindelijk met een Yuko.

Jessica heeft beide partijen erg goed geknokt, helaas was het voordeel voor haar tegenstanders.

Jaap werd eerste en Jessica werd derde.

Ivar de Vries mocht 1 partij meer judoën, Ivar deed het erg goed en won zijn eerste twee partijen met een Koka en een Ippon. De laatste partij verloor hij helaas waardoor Ivar derde werd.

In het tweede blok mochten Karin Slotboom, Leon van Wijngaarden, Iska Buwalda en sacha Buwalda de mat op.

Voor Leon was het zeker de moeite waard om langs te komen, hij mocht 5 partijen judoën, hij won deze vijf met een Ippon waardoor hij eerste werd.

Karin won twee van drie partijen met een Yuko, de andere partij verloor zij. Karin werd uiteindelijk derde door net een te kort aan punten aantal.

Iska en Sacha zaten ook bij elkaar in de poule. Voor beiden geldt dat zij makkelijk de wedstrijden binnen haalden, met drie keer een vol punt (Ippon). De wedstrijd die zij tegen elkaar moesten was heel spannend, ze zijn echt aan elkaar gewaagd, uiteindelijk trok Iska aan het langste eind en won de partij met een Wazari. Hierdoor werd Iska eerste en Sacha tweede.

In het laatste blok moest sebastiaan Slotboom de eer hoog houden voor de BAS judoka's, iedereen was al op het podium terecht gekomen, nu was het aan Sebastiaan om dit voort te zetten.

Sebastiaan won drie van de vier partijen met een Ippon, de andere wedstrijd verloor hij waardoor hij op een tweede plaats uit kwam.
Er zijn nog twee toernooien waar BAS judo moet aantreden voor een dan wel verdiende vakantie.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat