Home

Judocarnavals toernooi Tubbergen

5 februari 2008.  De eerste wedstrijden van 2008 zijn voor BAS-judo weer achter de rug.
In Tubbergen moesten zes judoka’s verdeeld over drie wedstrijdblokken aantreden.


In het eerste blok mochten Sacha Buwalda, Karin Slotboom en Simone Stegeman judoën.

Karin en Simone zaten bij elkaar ingedeeld in een zware poule. Hard werken kon dan ook niet worden omgezet in een goed resultaat. Simone won twee wedstrijden maar verloor de overige drie. Karin had het nog een tandje zwaarder te verduren en moest ondanks de goede inzet zonder winst de mat verlaten. Sacha zat in een andere poule, hierin scoorde ze goed met verschillende technieken. Ze won drie van de vijf wedstrijden en werd hiermee derde.

In het tweede blok mochten Sebastiaan Slotboom en Iska Buwalda judoën.
Sebastiaan had het net als Simone en Karin zwaar. Hij won zijn eerste partij, maar verloor helaas de volgende wedstrijden. Met Iska ging het voorspoediger. Door een foutje van de jury tafel moest hij in plaats van zes keer, zeven keer aantreden. Hij won vijf wedstrijden met mooie technieken en verloor er twee. Eén wedstrijd met vol punt en één op beslissing van de scheidsrechter.

Door goed judo en daardoor een gunstig punten totaal werd hij tweede.

In het derde blok moest Jaap Bos het opnemen tegen vijf judoka’s. Hij ging vanaf het begin voor een goed resultaat en won vier van de vijf wedstrijden.
Toch was ook in deze poule de competitie hevig. Doordat de top drie van deze poule evenveel wedstrijden hadden gewonnen. werden de podium plekken verdeeld door middel van de gescoorde wedstrijd punten. Door een ongunstig puntentotaal trok Jaap uiteindelijk aan het kortste eind en liep weg met een, overigens zeer verdiende, derde prijs.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat