Home

Timo Kern 7e op NK-judo

23 april 2007.  Zaterdag 21 april vonden in het Indoor Sportcentrum Eindhoven de Nederlandse Kampioenschappen judo plaats voor 12 tot 14-jarigen.

Timo Kern uit Biddinghuizen had zich hiervoor gekwalificeerd door eerste te worden op de districtskampioenschappen van regio Oost.
Timo (nog 11 en dus één van de jongsten) was enigszins onder de indruk van de hele entourage in Eindhoven, maar liet zich hierdoor gelukkig niet te veel afleiden.

Enthousiasme
In zijn eerste partij ging hij lekker van start. Hij scoorde met ippon een vol punt en won dus. De tweede partij begon hij ook erg sterk. Hij kwam al snel op voorsprong met 2 yugo’s en een wazari. Tot 8 seconden voor het eind van de partij hield hij deze voorsprong. Toen wilde hij in zijn enthousiasme nogmaals scoren, maar de worp werd overgenomen door de tegenstander en hij verloor in de laatste seconde.Hersteld
De derde partij revancheerde hij zich heel goed door met een veeg een snelle ippon te scoren.
In de vierde partij kwam Timo met een wazari achter te staan. Toen maakte hij een mooie uchi-mata. Na een foute beslissing van de scheidsrechter, die gelukkig wel hersteld werd kon hij de partij afmaken door ippon te scoren met een houdgreep.

Inmiddels lag Timo nog steeds goed in de race voor de bronzen medaille. Hiervoor moest hij de zesde partij wel winnen. Het ging lang gelijk op. Helaas kreeg Timo toen een knie vol in zijn oog. Timo klopte af door een verwurging en de partij ging jammer genoeg verloren.

Timo werd uiteindelijk 7e in de gewichtsklasse tot 34 kg en heeft geweldig mooi judo laten zien. Biddinghuizen kan trots op hem zijn.

Vince Dentinger, Timo’s teamgenoot uit Swifterbant, kwam uit in de gewichtklasse tot 38 kg. Hij deed het bijzonder goed en won de bronzen medaille. Een geweldige prestatie.

ABS
Over een paar weken gaat het wedstrijdseizoen verder met een (bijna) thuiswedstrijd: het ABS-toernooi in Dronten op 19 mei.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat