Home

Nico Ender kampioen in Hardenberg

16 oktober 2002.  Zaterdag 5 Oktober is Nico Ender tijdens het BSV Anbergen Toernooi in Hardenberg eerste geworden.

Na eerst Coach Harry Dentinger te hebben opgepikt werd er rond 7 uur 's ochtends vertrokken richting Hardenberg met als uiteindelijke bestemming sporthal De Beek.

Na eerst gewogen te zijn en enkele momenten wachten kon Nico aantreden voor zijn eerste judowedstrijd van de dag. Met de slaap nog in zijn ogen begon Nico de wedstrijd en werd snel wakker geschud. Na een actie van de tegenstander kwam Nico met een
schouderworp terug. De eerste wedstrijd was gewonnen met een schitterende Ippon.

De tweede wedstrijd verliep wat moeizamer. De
tegenstander maakte een actie en dit leverde hem een Wazarie op. Maar Nico gaf de moed niet en maakte twee mooie worpen. Dit leverde hem twee Yuko’s op. Hellaas niet genoeg en de tweede wedstrijd was verloren.

De derde en laatste wedstrijd in de poule werd gewonnen met wederom een Ippon. Een eerste plaats in de poule was het resultaat.

Om toernooiwinnaar te kunnen worden moesten er nog twee wedstrijden worden gespeeld. In de eerste wedstrijd werden er geen punten gescoord. Maar door de actieve inzetten van Nico besloten de drie scheidsrechters unaniem dat Nico ook deze wedstrijd gewonnen had.

De tweede wedstrijd was een mooie afsluiter van de dag. De wedstrijd werd stijlvol gewonnen met een hele mooie heupworp die resulteerde in een Ippon.

Door dit resultaat mocht Nico Ender zich kampioen noemen.

Sportredactie BHZ-Net, Maarten Jochemsen


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat