Home

BAS Judo in Hoogeveen

BAS Judo in Hoogeveen 18 december 2011.  BAS Judo heeft zaterdag 17 december in de sporthal Valkenlaan in Hoogeveen met 2 judoka’s meegedaan met het kersttoernooi.

Amber Oskam mocht om negen uur de spits afbijten. Amber stond tegenover dezelfde tegenstanders als op het JPT toernooi te Hengelo afgelopen herfst. Haar eerste partij was tegen Wies Achtereekte die ze verloor met een schouderworp (Morote-Seoi-Nage) die overging in een houtgreep (Kami-Shiho-Gatame). De tweede partij was tegen Elin Tax. Amber had nog nooit tegen haar gejudood, maar verloor met een beenworp (O-Soto-Gari)die wederom overging in een houdgreep (Kami-Shiho-Gatame). Amber haar laatste partij was tegen Sanne Ninteman. De twee dames waren aan elkaar gewaagd, maar Sanne was uiteindelijk te sterkste en won de partij met een beenworp (Uchi-Mata).

Ivar de Vries mocht als tweede de mat op. Hij stond tegenover judoka’s waar hij nog nooit tegen had gejudood. Zijn eerste partij was tegen Mathijs Coerts deze verloor hij met een beenworp (Uchi-Mata) die overging naar een Houtgreep (Kesa-Gatame). De tweede partij van Ivar was tegen Thijs Bantema. Tegen Thijs kon Ivar zich beter verdedigen en langer op de mat blijven staan , maar toch wist Thijs twee keer een heupworp (Koshi-Guruma) in te zetten waardoor Ivar de partij verloor. De derde partij was tegen Jeffrey Prins. Ivar pakte deze partij anders aan en ging voor zijn beste tactiek. Ivar wist de partij te winnen met een mooie overname (Tani-O-Toshi). Doordat Mathijs, Jeffrey en Ivar dezelfde aantal wedstrijden en punten hadden gewonnen, moesten de jongens naar een sub finale om daar te bepalen wie door mocht naar de grote finale. Ivar moest tegen Mathijs. Ivar was slim bezig en wist de partij uit te spelen met slechts 1 straf (shido), maar verloor uiteindelijk op beslissing van de scheidsrechters.

Het niveau van dit toernooi was pittig, maar Amber en Ivar hebben lekker gejudood en wederom veel geleerd.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2024 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat