Home

Bandexamens BAS Judo

Bandexamens BAS Judo 4 januari 2008.  Afgelopen seizoen hebben veel judoka's van BAS-Judo wedstrijden bezocht. Hierdoor hebben ze voldoende punten kunnen behalen om deel te mogen nemen aan het bandexamen.

Dan kunnen zij laten zien hoe hun technische kwaliteiten zich ontwikkeld hebben en kunnen hun volgende band behalen.

De bandexamens worden afgenomen op zaterdag 26 januari vanaf 09.00 in de judozaal in het Koetshuis te Biddinghuizen

Exameneisen
De judoka's laten tijdens het examen een aantal verschillende technieken zien, zoals bv het valbreken . Dit houdt in dat zij judorollen maken en zijwaarts valbreken. Tevens laten de judoka's verschillende worpen zien, beenworpen, heupworpen, arm- en schouderworpen en voor de gevorderde judoka's zelfs sutemi's (offerworpen). Ook op de grond moeten de judoka's over verschillende vaardigheden beschikken.

Alle judoka's moeten een aantal houdgrepen laten zien waarmee ze hun "tegenstander" onder controle houden. Voor judoka's ouder dan 12 komen hier armklemmen en verwurgingen bij.

Voorwaarden
Na een (half) jaar hard trainen en voldoende wedstrijdpunten halen mogen de judoka's weer examen doen. Om aan het examen mee te mogen doen hebben de judoka's wedstrijden moeten judoën. Tijdens deze wedstrijden worden punten behaald. Wanneer er honderd punten zijn gehaald of 20 wedstrijden zijn gedraaid kunnen de judoka's door de trainers worden uitgenodigd voor het examen.

Ook dit jaar is het examen toegankelijk voor alle publiek. Zin in een ochtend kijken naar judoka’s die laten zien hoe goed zij hun techniek beheersen?

Kom dan zaterdag 26 januari om 09.00 naar het Koetshuis te Biddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2023 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat