Home

Bandexamens BAS-Judo

21 juni 2007.  Zaterdag 30 juni laten een flink aantal judoka's weer zien wat zij het afgelopen (half) jaar hebben geleerd. Deze judoka's doen dan examen voor hun volgende band.

De examens worden vanaf 09.00 afgenomen in de judozaal in het Koetshuis.

Voorwaarden
Na een (half) jaar hard trainen en voldoende wedstrijdpunten halen mogen de judoka’s weer examen doen. Om aan het examen mee te mogen doen hebben de judoka's wedstrijden moeten judoën. Tijdens deze wedstrijden worden punten behaald. Wanneer er honderd punten zijn gehaald of een minimum aantal wedstrijden is gedraaid kunnen de judoka's door de trainers worden uitgenodigd voor het examen.

Laten zien
De judoka’s laten tijdens het examen een aantal verschillende dingen. Zij moeten laten zien dat zijn het valbreken onder controle hebben. Dit houdt in dat zij judorollen maken en zijwaarts valbreken. Tevens laten de judoka’s verschillende worpen zien, beenworpen, heupworpen, arm- en schouderwordpen en voor de gevorderde judoka’s zelfs sutemi (offerworpen). Ook op de grond moeten de judoka’s over verschillende vaardigheden beschikken. Alle judoka’s moeten een aantal houdgrepen laten zien waarmee ze hun “tegenstander” onder controle houden. Voor judoka’s ouder dan 12 komen hier armklemmen en verwurgingen bij.

De examens beloven weer een staaltje mooi judo te worden. Nieuwsgierig? Zaterdag 30 juni om 09.00 uur in de judozaal van het Koetshuis.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat