Home

Timo Kern naar NK-judo

8 april 2007.  Voor de Biddinghuizer judoka Timo Kern was het zaterdag 7 april een spannende dag.

In Markelo vonden de Districtskampioenschappen plaats voor judoka’s van 12 t/m 14 jaar.

De eerste 4 geplaatsten in iedere gewichtsklasse konden hier een ticket verdienen voor de Nederlandse kampioenschappen, die op 21 april in Eindhoven worden gehouden.

Timo had zich goed voorbereid op de wedstrijd. Hij heeft de laatste tijd hard getraind en aan verschillende goed bezette toernooien meegedaan.

Hij begon de wedstrijd met de nodige mazzel; hij was namelijk uitgeloot, dwz de partij werd als gewonnen wedstrijd gerekend.

Na lang wachten kon hij eindelijk beginnen aan zijn eerste partij. Hij had een zeer sterke tegenstander, dus alles moest uit de kast en dat gebeurde ook. Timo liet fantastisch judo zien. Hij scoorde met een schouderworp en een mooie overname twee yugo’s. Na nog een koka gescoord te hebben was de partij binnen.

Timo had nu twee partijen gewonnen en doordat alle andere deelnemers al een partij verloren hadden kwam hij hiermee automatisch in de finale.

Ook nu had hij weer een sterke tegenstander. De strijd ging lang gelijk op. Door een veeg kwam Timo achter te staan met een koka. Timo dacht: nu moet het gebeuren en vervolgens vloerde hij zijn tegenstander met een schouderworp op twee knieën. Hiermee scoorde hij een ippon, waarmee de wedstrijd gelijk was afgelopen.

Timo won een welverdiende gouden medaille en kwalificeerde zich hiermee voor deelname aan het NK-judo.

Biddinghuizen feliciteert Timo met het behaalde succes en wenst hem veel succes tijdens de NK-judo in Eindhoven op 21 april.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat