Home

Biddinghuizer judoka's in Den Helder

5 december 2006.  Namens Budu Ryu Kenshin gingen afgelopen zaterdag in alle vroegte 3 Biddinghuizer judoka’s richting Den Helder om mee te doen aan de 29ste Open Helderse Judo Kampioenschappen.

Dit kampioenschap is een enorme wedstrijd waaraan dit jaar 930 judoka’s uit maarliefst 8 verschillende Europese landen meededen.

Lars Kamphuis begon de wedstrijd goed met een beenworp, gevolgd door een houdgreep. De tweede partij verloor hij door een overname. De derde en vierde wedstrijden werden wederom met een houdgreep gewonnen. Helaas ging de laatste partij verloren door een overname achterover, waardoor hij net niet door kon naar de kruisfinales.

Frits Luykx
Frits Luykx begon iets te voorzichtig, hij verloor zijn eerste partij met een overname, yugo tegen. In de tweede partij kwam hij op stoom en won deze met ippon. Ook de derde partij werd gewonnen, met een overname, wazari. In de laatste partij kreeg hij helaas een ippon tegen, waardoor ook voor hem de kruisfinales net niet gehaald werden.

Kern
Timo Kern, nog niet helemaal bijgekomen van de training in Kampen de vorige dag, begon sterk door met een houdgreep te winnen. Ook de tweede partij won hij met een mooie linkse uchimata. De derde partij werd "een beetje knullig" verloren met een yugo tegen. De vierde partij won hij met een sterke schouderworp en de vijfde wederom met een linkse uchimata. Dit resultaat was goed genoeg voor de kruisfinales.

Vierde
In de finales zag de scheidsrechter een knie op de grond, wat niet mag, maar wat volgens Timo niet zo was. Door deze straf verloor hij de partij en werd uiteindelijk vierde. Een mooi resultaat in dit sterk bezette toernooi.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat