Home

3 eerste prijzen in Raalte

29 maart 2004.  Afgelopen zaterdag, 27 maart, hebben 4 judoka’s van BAS-judo meegedaan aan het wittebanden toernooi in Raalte, te weten Nathalie Dienjes, Dennis van der Jagt, Frits Luijkx en Joey Klok.

Nathalie kwam in een zeer sterke poule terecht met bijna allemaal judoka’s die groter en sterker waren en met iets meer ervaring. Nathalie heeft uitstekend haar best gedaan maar wist helaas geen wedstrijd te winnen.

Eerste plaats
Dennis was zeer goed op dreef en wist zijn 3 wedstrijden te winnen met een houdgreep. Deze houdgreep zat zo goed dat geen enkele tegenstander kans zag om zichzelf uit de houdgreep te bevrijden. Alle 3 de partijen werden gewonnen met ippon. Het eindresultaat was een mooie 1ste plaats.

Ook Luijkx eerste
Frits was net als Dennis erg goed op dreef en won zijn 3 wedstrijden allemaal met ippon. Frits heeft dit gedaan met 2 mooie schouderworpen en een heupworp. Vooral de heupworp in de laatste partij was erg mooi. Frits leek deze wedstrijd te gaan verliezen maar wist zijn tegenstander op het laatst nog te verrassen. Het eindresultaat was een 1ste plaats.

Nogmaals eerste
Joey was net als de andere van BAS lekker op dreef. Zijn eerste partij wist hij te winnen met een ippon voor een mooie beenworp. Dezelfde beenworp bleek ook in de 2de wedstrijd een effectief wapen. De 2de wedstrijd werd gewonnen met een yuko. In de 3de partij wist Joey opnieuw een ippon te scoren nu doormiddel van een houdgreep. Deze 3 overwinningen leverden ook Joey een 1ste plaats op.

Amsterdams toernooi
Zondag 28 maart werd er een toernooi gehouden in Amsterdam, waaraan Timo Kern, Robertjan Bos en Nico Ender deelnamen. Ze hebben alle drie hun partijtjes gewonnen met ippons. Timo heeft 4 ippons gescoord, Robertjan heeft er 3 op zijn naam staan en Nico 5.

Sportredactie BHZ-Net, afdeling Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat