Home

Goud voor De Waard!

Goud voor De Waard! 4 juni 2002.  Afgelopen weekend werden in sporthal De Scheg in Deventer de Nationale Special Olympics gehouden. Robert de Waard uit Biddinghuizen heeft hierbij een gouden medaille gewonnen. De op 30 mei jarige Judoka (26) met verstandelijke beperkingen won in de categorie van 45-50 kilogram.

Robert is al bijna 15 jaar een fanatieke judoka van B.A.S.-judo. Hij neemt regelmatig deel aan diverse toernooien in het gehele land. Sinds 1994 heeft Robert driemaal een 3e plaats behaald, tweemaal een 2e plaats en maar liefst tienmaal een hoofdprijs in de wacht gesleept.

Judocircuitspelen op zaterdag

Ook deze keer won hij dus. In zijn gewichtsklasse waren er maar twee tegenstanders, dus moest hij het tegen beide tegenstanders twee keer opnemen. In alle vier de wedstrijden was de techniek van de judoka van BAS Judo te goed verzorgd voor de tegenstanders, zodat hij allevoer de wedstrijden won.


Beelden van één van de wedstrijden tijdens het toernooi

De Waard trad aan in een outfit die hij afgelopen donderdag nog uit handen van burgemeester Gresel had ontvangen in het gemeentehuis in Dronten.Naast een trainingspak en een t-shirt kreeg hij ook een sporttas met hierop "Sportstad Dronten".


Openingsceremonie op zaterdag


Voorbereiding op de wedstrijden


Feest op zaterdagavond


Beelden uit een andere wedstrijd


Afsluitingsceremonie op donderdag met onder andere Alex uit 'De Bus'

Foto's: Judoclub Kihon, Haarlem

Releveante sites:
 • Special Olympics
 • BAS Judo
 • Judoclub Kihon, Haarlem

  Redactie BHZ-Net

  Bron: BHZNet.nl
  << Terug naar overzicht

 • Copyright © 2022 | All Rights Reserved

  Realisatie: Sybit - Software op Maat