Home

Opstaptoernooi Markelo Judo

Opstaptoernooi Markelo Judo 19 september 2010.  Afgelopen zaterdag was het dan zover, de start van het wedstrijdseizoen van de judo. Een goed moment voor de judoka’s om na de vakantie weer even naar zichzelf te kijken. Waar staan we nu en hoe moeten we verder in het komende seizoen.

Ferdy en Yannick Sloot waren de enige judoka’s van BAS judo die afreisden naar Markelo.

Yannick, die nog weinig ervaring heeft met het wedstrijdjudo, mocht als eerste aantreden op de mat. Ook bij opstap toernooien telt ervaring en door het gebrek hieraan liet Yannick zich soms wat overrompelen. Verder blijft het wennen aan al die regeltjes waardoor je ook van tijd tot tijd een straf op loopt. Ondanks goede inzet en het feit dat elke wedstrijd weer beter ging als de voorgaande wist Yannick de wedstrijden op dit toernooi nog niet te winnen. Desondanks heeft Yannick met veel enthousiasme gejudood en weer ervaring meegenomen voor de volgende wedstrijdjes.

Na Yannick mocht Ferdy aan de bak. Door een foutje in de administratie was Ferdy wel ingeschreven maar niet ingepouled. Het werd net op tijd ondenkt maar Ferdy moest wel een paar wedstrijdjes inhalen. Het was een wat moeizame start maar, hij won de eerste partij toch op beslissing van de scheidsrechter. De tweede partij ging al beter en hij won deze partij met een Wazari. De derde partij zat Ferdy echt goed in zijn ritme en maakte in de eerste 5 seconden een mooie Ippon met een linkse heupworp. De laatste wedstrijd ging weer wat moeizamer, Ferdy had zo gehoopt op een mooie eerste plaats maar moest de 4de partij uit handen geven op beslissing van de scheidsrechter. Ferdy ging naar huis met zijn eerste prijs van het seizoen, een zeer verdiende tweede plaats.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat