Home

Opstap toernooi Markelo

Opstap toernooi Markelo 31 maart 2010.  Zaterdag 27 maart werd in Markelo het Judo-opstaptoernooi onder 12 gehouden.

Vaak worden deze toernooien dicht bij huis bezocht maar de afstand weerhield Ferdy en Yannick Sloot niet van deelname.

Voor Yannick was het zijn tweede toernooi in zijn judo carrière. Een goed moment om wedstrijd ervaring op te bouwen. De eerste partij begon nog wat onwennig en was dan ook snel voorbij in het nadeel van Yannick. Daarna zat de stijgende lijn er goed in. De partijen werden langer en de tegenstanders kregen het moeilijker. De laatste partij wist Yannick te winnen met een fraaie ippon door een mooi uitgevoerde o-soto-gari.

Ferdy kon meer wedstrijd ervaring inbrengen en dat was vanaf de start duidelijk. De eerste twee wedstrijden wist hij te winnen met goed zittende houdgrepen. De derde partij was zwaar en ondanks sterk judo kon Ferdy de winst niet naar zich toetrekken. In de slotseconden van de wedstrijd werd Ferdy verrast door een goed uitgevoerde heupworp waardoor hij hard op het hoofd terecht kwam.

Nog duizelig van de wedstrijd kon hij meteen door aan de volgende partij. Hij wist zichzelf op te peppen waardoor hij in het begin goed stand te hield. Twee partijen kort achter elkaar vroegen echter toch teveel waardoor Ferdy zich ook in zijn laatste partij gewonnen moest geven. Met het onderling resultaat in zijn nadeel wist Ferdy toch een derde plaats te behalen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat