Home

Judo Sinterklaastoernooi te Markelo

3 december 2008.  Zaterdag 29 november werd het Judo Sinterklaastoernooi te Markelo georganiseerd.

In de eerste paar groepen werden de prijzen uitgereikt door de Sint en zijn pieten. Voor iedereen was er een prijs te halen. Ook de judoka’s van BAS judo Biddinghuizen waren deze dag van de partij.

Sacha Buwalda mocht als eerste aantreden in Markelo. Zij hoefde voor slechts drie partijen de mat op en wist ze alle drie met technisch goed judo en mooie Ippons af te sluiten waardoor ze 1e werd.

Daarna mocht Amber Oskam dit proberen te evenaren. Amber mocht 5 partijen judoën en kreeg de missie mee dit op techniek te doen. Helemaal van zelf ging dat niet maar al met al werden er 5 partijen gewonnen en mocht ook zij met een 1e prijs naar huis.

In het volgende blok waren Iska Buwalda en Nils Oskam aan de beurt. Nils, zelf witte band met oranje slip, moest voor 4 partijen de mat op tegen uitsluitend jongens met de oranje band. Dit bleek echter geen probleem en hij wist alle wedstrijden in no time overtuigend te winnen met Ippon wat ook voor Nils een 1e plaats opleverde.

Iska had het moeilijker in zijn poule. De eerste drie tegenstanders waren lastig om tegen te judoën en uiteindelijk toch nog een maatje te groot. Maar door het goed toepassen van de leermomenten uit de eerste drie partijen kon Iska zijn laatste twee partijen met winst afsluiten wat toch nog een 3e plaats opleverde.

Ook Sebastiaan Slotboom moest voor slechts drie partijen de mat op. Hiervan wist hij er twee te winnen met een Wazari wat hem een 2e plaats opleverde.

Als laatste was Jaap Bos aan de beurt en hij had het moeilijk in een goed bezette poule. Voor hem werd het vooral een dag van leren en ervaringen op doen. Van de 5 partijen wist hij er slechts 1 te winnen waarmee hij 5e werd.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat