Home

Brons voor Kern in Birmingham

10 september 2008.  Afgelopen zondag heeft Timo Kern, samen met 5 teamgenoten van Budo Ryu Kenshin, deelgenomen aan het internationale ‘Heart of England’ judo-toernooi in Birmingham.

Het was een prestigieuze wedstrijd, waar alle Engelse toppers aanwezig waren. Na een lange reis en heel lang wachten mocht Timo eindelijk om 18.00 uur de mat op.

Kampioen
De eerste partij werd met een ippon gewonnen, een goede start dus. De tweede partij moest Timo tegen de Engelse kampioen in deze gewichtsklasse. Hij kende zijn tegenstander al van een wedstrijd in Schiedam vorig jaar. Toen won Timo. Deze keer ging de strijd lange tijd gelijk op. Uiteindelijk viel na een hele lange partij in de golden score de beslissing net met een koga in het nadeel van Timo uit.Warm
Inmiddels was hij wel lekker warmgedraaid en won hij zonder al te veel problemen alle volgende partijen. Hiermee mocht hij uiteindelijk gaan strijden voor de derde plaats. Deze werd soeverein gewonnen en dus mocht Timo een prachtige bronzen medaille mee terug naar Nederland nemen.

Timo’s teamgenoot Vince Dentinger, sporttalent van Flevoland 2007, wist al zijn partijen te winnen en kwam zeer verdiend in de finale. Hier moest hij helaas in een supersterke Rus zijn meerdere erkennen. Hij mocht een welverdiende zilveren medaille mee naar huis nemen.

Al met al een zeer sterk optreden van deze polderjudoka's.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat