Home

Eerste plaatsen bij Sandokan Toernooi te Best

8 juni 2008.  Zaterdag 7 juni reisden de judoka’s van BAS judo af naar het zuidelijke plaatsje Best. Hier werd het Sandokan Bokaal toernooi en het Sandokan opstaptoernooi georganiseerd.

Het Bokaal toernooi, waaraan Jaap Bos en Annelies van Bijsteren meededen, stond in het teken voor de wedstrijdjudoka’s en het instaptoernooi voor de beginnende judoka’s. Tevens was dit ook een internationaal toernooi. Voor de judoka’s van BAS judo was dit helemaal nieuw en dus erg spannend.

Opstaptoernooi
Voor Annelies betekende dit dat zij in een afvalsysteem terecht kwam, Annelies verloor twee partijen en was toen uitgeschakeld. Echter heeft Annelies wel heel goed laten zien wat zij in huis had, alleen de tegenstanders wisten dit wat beter af te maken.

Jaap Bos was wel in een poulesysteem ingedeeld. Echter was het verschil in kilo’s wel heel groot tussen hem en zijn tegenstanders. Daarom had Jaap het veel te zwaar in zijn poule. De eerste twee wedstrijden heeft Jaap zich nog wat laten overdonderen, maar in de derde en tevens laatste partij gaf Jaap goed stand, hij liet goed zien wat hij kon, dit was echter niet voldoende om dit met een positief resultaat af te sluiten.

Oskam eerste
Iska Buwalda en Nils Oskam deden mee aan het instaptoernooi. Zij waren bij elkaar ingedeeld in de poule. Iska verloor zijn eerste partij maar net aan met een Wazari, de overige partijen wist hij af te sluiten met een Yuko en met een Ippon. Nils verloor ook 1 partij tegen Iska, de overige partijen wist hij af te sluiten met een Ippon en een Yuko. Doordat Nils en Iska beide 3 partijen hadden gewonnen is er besloten op het punten aantal wie er op het hoogste schavot zou moeten staan, dit werd Nils en Iska is tweede geworden.

Ook Buwalda eerste
De dames Sacha Buwalda en Amber Oskam moesten wat langer wachten voordat zij aan de beurt waren. Beide dames deden ook mee aan het instaptoernooi. Sacha won haar drie partijen met een vol punt (Ippon), hierdoor kwam Sacha op een verdiende eerste plaats terecht. Amber had ook niet veel moeite met haar tegenstanders, zij won twee partijen met een Ippon en 1 partij op beslissing van de scheidrechter, hierdoor kwam ook Amber op de eerste plaats uit.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat