Home

Judoka's winnen in Zwitserland

Judoka's winnen in Zwitserland 1 mei 2008.  Timo Kern en Vince Dentinger, twee judoka's uit Biddinghuizen en Dronten, hebben afgelopen weekend meegedaan aan het Gallus Turnier, een geweldig goed georganiseerde internationale judowedstrijd in St. Gallen in Zwitserland.

Voor beiden was het de eerste wedstrijd in het buitenland. Ze waren erg benieuwd naar de concurrentie van andere Europese landen.

Zaterdag stonden alleen wedstrijden voor jongens tot 17 jaar op het programma, maar in overleg met trainer Harry Dentinger en de wedstrijdleiding werd besloten dat Timo (12) en Vince (13) toch mochten starten. Ze werden allebei boven verwachting derde.Zondag startte Timo in zijn eigen leeftijdscategorie in de klasse tot 36 kg. Hij kwam Zwitsers, Duitsers en de Oostenrijkse kampioen tegen in zijn poule. Met geen van allen had hij veel moeite en dus ging hij er met een prachtige gouden medaille vandoor.

Vince verging het niet anders in zijn klasse tot 50 kg. Ook hij ging met een gouden plak naar huis.

Opvallend was dat de tegenstanders over het algemeen fysiek bijzonder sterk waren, maar technisch gezien niet op konden tegen onze jongens.

Met vier medailles op zak was het een zeer geslaagd judoweekend, en de lange reis meer dan waard.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat