Home

Goud voor Stegeman, Slotboom en Bos

Goud voor Stegeman, Slotboom en Bos 10 april 2008.  Onlangs werd in Markelo een opstaptoernooi georganiseerd, waar ook diverse leden van BAS Judo aan deelnamen. In vier blokken streden dames en heren, leidend tot een behoorlijk aantal podiumplaatsen, waarvan drie keer goud.

In het eerste blok moesten de dames van BAS judo aantreden, dit waren Simone Stegeman, Karin Slotboom, Sacha Buwalda en Amber Oskam. Sacha mocht van de dames als eerste het spits afbijten, zij verloor de eerste partij op beslissing van de scheidsrechter. De overige drie partijen werden achtereenvolgens gewonnen met een scheidsrechter beslissing en twee keer een koka. Daarmee verdiende Sacha de tweede plaats.

Eerste plaats voor Stegeman
Amber won de eerste en de laatste partij met een vol punt, twee keer een ippon. De tweede en derde partij verloor Amber, daardoor kwam zij in het eindklassement op een derde plek terecht. Daarna mocht Simone laten zien wat zij in huis had. De eerste wedstrijd won zij met een wazari, de andere drie partijen won zij overtuigend met drie keer een ippon. Simone kwam hierdoor op de eerste plek terecht.

Als laatste van de dames mocht Karin de mat op, zij won alle vier haar wedstrijden overtuigend met een ippon, hierdoor kwam ook Karin op een zeer verdiende eerste plek terecht.

Heren
In het tweede blok mochten Sylvester Thie en Nils Oskam aan het werk. Als beginnend judoka kwam Sylvester als eerste de mat op. Sylvester deed zijn best, dit was alleen niet voldoende om de punten binnen te halen, waardoor hij net buiten het podium viel en vierde werd. Nils kwam toen de mat op en won twee partijen, 1 met een ippon en 1 met een wazari. De derde partij verliep helaas in het nadeel van Nils. Door de gewonnen wedstrijden kwam Nils toch op een tweede plek terecht.

Derde blok
In het derde blok waren de drie judoka’s Sebastiaan Slotboom, Wies Twisk en Iska Buwalda aan de beurt. Iska zat eigenlijk in een veel te zware poule, maar liet zich hierdoor niet kennen en liet zich gelden waardoor hij uitkwam op een zeer verdiende derde plaats.

Wies had het de eerste twee partijen behoorlijk zwaar waardoor er geen punten binnen kwamen. De laatste twee partijen liet Wies zien waarvoor hij was gekomen en won 1 wedstrijd met een yuko en een wedstrijd met een hele mooie ippon. Hierdoor kwam Wies op de derde plek terecht.
Sebastiaan won twee van de vier partijen met een mooie ippon. Hierdoor kwam Sebastiaan net naast het podium te staan en werd vierde.

Eerste plaats
Jaap Bos had zich inmiddels klaar gemaakt voor het laatste afsluitende blok. Door veel chaos bij de organisatie kwam Jaap een uur later de mat op. Jaap hoefde maar drie partijen te judoën en won deze met een ippon. Hierdoor kwam Jaap op het hoogste plekje van het podium te staan.

BAS Judo

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat