Home

Drukke dag voor Judoka's BAS

Drukke dag voor Judoka's BAS 17 maart 2008.  Almere werd er een witte banden toernooi georganiseerd door judovereniging Yu-Ai, BAS-judo werd hier vertegenwoordigd door 6 judoka's.

Het eerste blok begon om 10.30 uur. Hierin moesten Sylvester Thie, Iska Buwalda en Sacha Buwalda judoën. Sylvester was als eerste aan de beurt. Ondanks het vele aanvallen van Sylvester en weinig doen van de tegenstander werd de 1e wedstrijd verloren.

Sylvester baalde hier van, want de 2e wedstrijd werd in 10 sec. met een vol punt “ippon” gewonnen. Hij had nu de smaak te pakken en wist ook zijn 3e wedstrijd met een vol punt te winnen. Een nette 2e prijs.

Iska wist zijn 1e wedstrijd met veel moeite te winnen met een kleine winst “koka”. De 2e de wedstrijd begon wat moeizaam maar hij kon een mooi vol punt halen door een voetveeg. De 3e wedstrijd werd met nog al wat grond judo met een “waza-ari” gewonnen. Met allemaal gewonnen wedstrijden behaalde hij dan ook een 1e prijs.

Sacha moest in haar 1e wedstrijd nog wat op gang komen. De wedstrijd eindigde in een gelijk spel. De 2e wedstrijd ging beter. Door een mooie beenworp werd deze gewonnen met een vol punt. In de 3e wedstrijd probeerde Sacha ook wat andere worpen. Helaas kon ze niet tot scoren komen en eindigde de wedstrijd in gelijk spel. De laatste wedstrijd was spannend maar wist Sacha met een beenworp een groter punt “yuko” te winnen. Een zwaar bevochten maar goed behaalde 2e prijs was het resultaat.

Het 2e blok begon om 13.00 uur. In dit blok moesten Nils Oskam, Amber Oskam en Anthonie Wallet op de mat komen. Amber had er zin in en won al haar wedstrijden met een vol punt door een combinatie van een heupworp/beenworp en een houdreep. Een terechte 1e prijs was dan ook het gevolg. Nils leek zijn zuster achterna te gaan. Zijn 1e wedstrijd won hij met een vol punt. De 2e koste wat meer moeite maar werd toch gewonnen met een “yuko”. Ook de 3e wedstrijd werd gewonnen met een “yuko”. In zijn laatste wedstrijd liet hij zich tot 2x toe verrassen en verloor deze met “ippon”. Toch een verdiende 2e prijs.

Anthonie begon zijn 1e wedstrijd goed en wist deze te winnen met “ippon”.
Zijn 2e & 3e wedstrijd kosten heel wat meer energie. Hij wist alleen niet tot scoren te komen. Hierdoor bleven de wedstrijden onbeslist. Zijn laatste wedstrijd was tegen een potige kleinere tegenstander. Deze wist Anthonie te verrassen en een “waza-ari” te scoren. Anthonie wist toch een verdiende 2e prijs te behalen.

Ook op het lente toernooi van judovereniging Tachi Beilen werd er door de jukoka’s van BAS -Judo gestreden voor het podium. In het eerste blok kon Leon van Wijngaarden als veruit het lichtst aantreden in een sterk bezette poule en dit was te merken aan het resultaat. Van de vijf partijen werd er slechts één gewonnen. Marc Mulder en Sebastiaan Slotboom mochten aantreden in het tweede blok van de dag. Voor Marc wachtte een zware poule. Door een aantal afzeggingen in zijn gewichtsklasse werden de beginnende en ervaren wedstrijd judoka’s bij elkaar gezet. Tegen de ervaren zwarte banders moest een hevige strijd worden gevoerd met een voor de hand liggende uitslag. Tegen de enige over gebleven beginnende wedstrijd judoka kon een goede partij worden gemaakt waardoor Marc toch met één overwinning naar huis kon. Vervolgens moest Sebastiaan judoën. Hij verloor zijn eerst drie wedstrijden en won er vervolgens twee waardoor hij net buiten het podium viel. Jaap Bos kwam in het derde blok wel op het podium terecht. Hij won zijn eerste wedstrijd binnen 5 tellen. De overgebleven twee wedstrijden won Jaap ook overtuigend waardoor hij zeer verdiend eerste werd.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat