Home

109 judoka’s treden aan in Biddinghuizen

109 judoka’s treden aan in Biddinghuizen 18 februari 2008.  Afgelopen zaterdag was het 2de ABK -Toernooi van drie judoverenigingen uit de gemeente Dronten. De ruim 100 judoka’s van ASVD -Judo, BAS -Judo en Budo Ryu Kenshin streden in 23 poules om een gouden plak.

Dit toernooi, bedoeld om judoka’s de kans te geven om in de buurt partijtjes te judoën, vond plaats bij BAS -Judo in Biddinghuizen. De eerste judoka’s stonden om 9 uur s’ochtends op de mat om hun partijtjes te draaien. Op de drie matten werd goed strijd geleverd en leverde mooie partijen op. Zo ook rond half elf en kwart voor twaalf. Ook deze judoka’s waren aan elkaar gewaagd en de partijen een genot om naar te kijken. Voor elke judoka was er uiteindelijk een medaille te verdienen.Voor het vierde blok werd de zaal enigszins verbouwd. Van drie matten werden er twee matten gemaakt, omdat nu de ‘grotere’ judoka’s aantraden. Dit was geen overbodige luxe, want van de grote mat werd in zijn geheel gebruikt van gemaakt. Bijzonder was dat er één senioren poule was met judoka’s van boven de 19. Vier judoka’s streden hier om de gouden plak en ze draaiden net als de junioren spannende partijen.

Twee weken geleden zijn diverse judoka’s van de drie verenigingen geslaagd voor de scheidsrechters - cursus. Voor een aantal van deze scheidsrechters was dit hun eerste toernooi dat zij als geslaagde scheidsrechter mochten leiden. Het werd hun niet gemakkelijk gemaakt door de vele judoka’s, die aan elkaar gewaagd waren. Deze partijen worden nl gewonnen door een scheidsrechtersbeslissing. Hoofdscheidsrechter Harry Dentinger sprak van een geslaagde dag.

Het publiek heeft op dit ABK -Toernooi van mooi judo mogen genieten. Zij zagen vele mooie worpen, houdgrepen en andere technieken. Veel spannende partijen leverde stille momenten op en wanneer de winnaar aangewezen werd een daverend applaus. Ook kon het publiek genieten van alle prijswinnaars die trots op het erepodium plaats mochten nemen.

Zaterdag 10 mei vindt het laatste ABK -Toernooi van dit seizoen plaats. Dan zal het toernooi georganiseerd worden door de judovereniging uit Swifterbant; Budo Ryu Kenshin.

In de loop van deze week zullen de uitslagen van dit toernooi geplaatst worden op de website van de organiserende vereniging BAS -Judo. Het webadres is http://www.basjudo.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Copyright © 2022 | All Rights Reserved

Realisatie: Sybit - Software op Maat